Броят на жертвите от голямата експлозия в джамия в Пакистан

...
Броят на жертвите от голямата експлозия в джамия в Пакистан
Коментари Харесай

Пакистан обвини Индия за самоубийствения атентат в джамия

Броят на жертвите от огромната детонация в джамия в Пакистан набъбна до 59 в събота , оповестява " Ройтерс ". 

Правителството даде обещание да открие причинителите и упрекна индийската разследваща организация в интервенция.  То не даде детайлности или доказателства за хипотетичното присъединяване. Министерството на външните работи на Индия и представител на държавното управление не са дали отговор незабавно на настояванията за коментар.

Пакистански публични лица от дълго време настояват, че Индия спонсорира насилствени групи в Пакистан , което Индия постоянно е отричала.

" Гражданските, военните и всички други институции ще нанесат взаимни удари против детайлите, участващи в самоубийствения атентат в Мастунг ", сподели вътрешният министър Сарфараз Бугти пред медиите в столицата на Белуджистан, Куета.



Васим Байг, представител на здравния отдел на Белуджистан, сподели, че още седем души са умряли в болница от петък, а повече пациенти остават в сериозно положение.
 Най-малко 52 починали след гибелен атентат в Югозападен Пакистан
Най-малко 52 починали след гибелен атентат в Югозападен Пакистан

Никоя формация не е поела отговорност за гърмежите

Припомняме, че самоубийственият атентат в Пакистан  бе осъществен в петък на религиозно събиране за отбелязване  рождения ден на пророка Мохамед в размирна провинция, граничеща с Афганистан.

Никоя формация не пое незабавно отговорност за гърмежите , които идват на фона на повишаването на офанзивите от екстремистки групировки в Пакистан, повишавайки залозите за силите за сигурност преди националните избори, планувани за януари идната година.

Часове след самоубийствения гърмеж в провинция Белуджистан, различен гърмеж избухна в джамия в провинция Хайбер Пахтунхва, която също граничи с Афганистан.
 Мюсюлмани нападнаха християнска общественост в Източен Пакистан
Мюсюлмани нападнаха християнска общественост в Източен Пакистан

Пострадали са църкви и домове на християни

Пакистан ислямистки екстремисти от предходната година, когато прекратяването на огъня беше нарушено сред държавното управление и Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), организация на разнообразни твърдолинейни сунитски ислямистки групи.

TTP, която извърши някои от най-кървавите офанзиви в Пакистан от основаването си през 2007 година, отхвърли да е направила петъчната офанзива в Белуджистан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР