Броят на жертвите на земетресението и цунамито на индонезийския остров

...
Броят на жертвите на земетресението и цунамито на индонезийския остров
Коментари Харесай

Хиляди жертви са в неизвестност след труса и цунамито в Индонезия

Броят на жертвите на земетресението и цунамито на индонезийския остров Сулавеси надвиши 2000, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.

Службата за справяне с бедствия съобщи, че починалите при земетресението и последвалите талази цунами на 28 септември са станали 2010.

Властите се приготвят да спрат издирването на хиляди жертви, които евентуално са затрупани в най-тежко потърпевшите региони. Те обаче няма да забранят на жителите да продължат да търсят своите близки под руините.

Според службата за справяне с бедствия напъните за изваждане на тела, доста от които заровени под тиня и отломки, няма да продължат поради сложния терен и напредналото положение на разложение, което прави тленните остатъци неразпознаваеми и може да провокира разпространяване на болести.

В четвъртък ще има молебствия, с които ще се означи краят на издирването в кварталите Петобо, Балароа и Джоно Оге в град Палу, където земетресението аргументи свлачища, погълнали къщи и погребали жителите им.

Службата за справяне с бедствия сподели, че не може да удостовери неофициалните оценки, съгласно които 5000 души са в неопределеност в Балароа и Петобо.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР