Броят на жертвите на вулканично изригване в Индонезия достигна 22

...
Броят на жертвите на вулканично изригване в Индонезия достигна 22
Коментари Харесай

22 загинали след изригването на вулкана Мерапи в Индонезия

Броят на жертвите на вулканично изригване в Индонезия доближи 22 души , откакто спасителите откриха още девет обгорени тела.

Търсенето на 10-те изчезнали туристи на планината Марапи беше възобновено във вторник, откакто беше спряно заради опасения за сигурността. Официални лица споделиха, че девет тела са били извадени до следобяд, като едно от тях към момента е в неопределеност. Дванадесет други ранени туристи са в болница с разнообразни пострадвания.

Честите вулканични изригвания попречиха избавителните действия. Ахмад Рифанди, началник на мониторинговия пост на Марапи, сподели за организация AFP, че единствено във вторник са регистрирани пет изригвания .

„ Марапи към момента е доста деен . Не можем да забележим височината на колоната, тъй като е покрита от облака “, сподели той.
 
 Индонезия вулкан БГНЕС

Спасителите споделиха, че са се възползвали от интервалите на релативно успокоение, с цел да търсят изчезналите и напъните за търсене на последния липсващ екскурзиант ще бъдат възобновени в сряда.



В неделя вулканът изхвърли във въздуха 3 км . облак пепел. По време на изригването в региона е имало 75 туристи , множеството от които бяха евакуирани и получиха лекуване за изгаряния.

Връх Марапи, което значи „ Огнена планина “, е измежду най-активните от 127-те вулкана в Индонезия и е известен и измежду туристите. В понеделник спасителите се редуваха да носят мъртвите и ранените надолу по сложния терен на планината и върху чакащите коли за спешна помощ с виещи сирени.
 
 Индонезия вулкан БГНЕС

" Някои пострадаха от изгаряния, тъй като беше доста горещо, и бяха откарани в болница “, сподели ръководителят на Агенцията за намаляване на бедствията на Западна Суматра Руди Риналди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР