Броят на жертвите на вълните цунами в Индонезия достигна 373

...
Броят на жертвите на вълните цунами в Индонезия достигна 373
Коментари Харесай

373 станаха жертвите на цунамито в Индонезия

Броят на жертвите на вълните цунами в Индонезия доближи 373 души, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Изчезнали са 128 души, а 1459 са ранени.

Според представителя на индонезийската национална организация по търсене и избавяне Фахризала естественото злополучие е засегнало 17 региона от провинциите Бантен на остров Ява и Лампунг на остров Суматра, предава Българска телеграфна агенция.

Първоначално организацията заяви късно в събота, че огромните талази са били породени от земетресение и в допълнение засилени от пълнолунието, само че по-късно сподели, че те са провокирани от това, че голям земен масив от западната част на вулкана Кракатау се е свлякъл в морето вследствие на изригването му в 21.03 ч. (14 ч. по Гринуич) в събота.

За най-тежко потърпевш към този момент се счита регионът Пандегланг на западния бряг на на остров Ява, само че избавителните екипи към момента не могат да доближат до всички наранени региони, тъй като пътищата към тях са блокирани от отломки и наноси, довлечени от цунамито. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР