Броят на жертвите на урагана Лора достигна 6 души. Ураганът

...
Броят на жертвите на урагана Лора достигна 6 души. Ураганът
Коментари Харесай

Ураганът Лора взе най-малко 6 жертви, отслабна до буря

Броят на жертвите на урагана Лора доближи 6 души. Ураганът мина над американския щат Луизиана и унищожи доста здания в обитаемоте места в югозападната част на щата. Има разрушени къщи от съборени дървета.

Сред починалите е 14-годишно момиче, което е убито от паднало дърво, заяви губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс.

Губернаторът предизвести, че броят на жертвите ще нарасне, защото хиляди локални, държавни и федерални чиновници изтичаха да правят търсене и избавяне, изследване на вреди и възобновяване на водата и силата.

Въпреки това, стихията е предизвикала по-малко вреди от предстоящото.

В химически цех в град Уестлейк след прекосяването на урагана избухна пожар. Не бе засечено приключване на хлор, само че живеещите покрай предприятието Байолаб, което създава материали за почистване на басейни, бяха посъветвани да не излизат от домовете си и да затворят вратите и прозорците, заяви " Асошиейтед прес ".

Министерството на здравеопазването на Луизиана съобщи, че най-малко 67 водни системи са развалени, което значи, че над 200 000 души евентуално имат проблеми с достъпа до чиста вода.

Ураганът е измършавял до тропическа стихия, носейки мощни дъждове и ветрове от тропическа стихия над елементи от щата Арканзас, заяви Националният център за урагани.

Американският президент Доналд Тръмп сподели, че през уикенда ще посети регионите, потърпевши от урагана, заяви Си Ен Ен.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР