Броят на жертвите на наводненията в Либия може да достигне

...
Броят на жертвите на наводненията в Либия може да достигне
Коментари Харесай

ОПУСТОШИТЕЛНО: 20 хиляди се очаква да достигнат жертвите на наводненията в Либия

Броят на жертвите на наводненията в Либия може да доближи 20 000, предизвести локален кмет.

В неделя бурята Даниел аргументи големи вреди в град Дерна, като опустоши локален язовир, цели жилищни блокове и коли.

Около 30 000 души са били разселени, а публични лица споделят, че 5300 тела към този момент са открити.

„ Морето непрестанно изхвърля десетки тела “, сподели министърът на източната гражданска авиация Хичем Абу Чкиуат.

Такъв е мащабът на нещастието, доста оживели са изгубили повече от един член на фамилията си.

Военни транспортни самолети от близкоизточни и европейски страни, дружно с кораби, транспортират незабавна помощ до северноафриканската страна, която към този момент е белязана от войната.

В допълнение към изчезналите, десетки хиляди хора бяха разселени след голямото ненадейно наводняване, което връхлетя средиземноморския крайбрежен град Дерна в неделя. Свидетели го съпоставиха с цунами, откакто два язовира нагоре по течението се спукаха, когато проливни дъждове, донесени от бурята Даниел, удариха района.

Водната стена отнесе постройките, транспортните средства и хората в тях. Много от тях бяха отнесени в морето, като телата по-късно бяха изхвърлени на плажове, осеяни с парчета и остатъци от коли.

Кметът на Дерна Абдулменам ал-Гаити сподели, че приблизителният брой на смъртните случаи в града може да доближи сред 18 000 и 20 000 въз основа на степента на вредите.

Европейският съюз изпрати 500 000 евро незабавно финансиране, а Централният фонд на Организация на обединените нации за реагиране при изключителни обстановки разгласи поддръжка от 9,3 милиона евро.

Местните управляващи са пресметнали, че ремонтът на инфраструктурата в град Дерна и близките региони ще коства милиарди евро.

След рухването на Кадафи през 2011 година Либия е разграничена на две; западът се ръководи от интернационално приетото държавно управление в Триполи, а изтокът от бунтовници.

Въпреки че Дерна се намира на изток, подобен е мащабът на бедствието, държавното управление в Триполи изпрати здравна помощ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР