Броят на жертвите на коронавируса в САЩ може да достигне

...
Броят на жертвите на коронавируса в САЩ може да достигне
Коментари Харесай

Експерти: Жертвите на коронавируса в САЩ могат да достигнат 147 000 в началото на август

Броят на жертвите на ковид в Съединени американски щати може да доближи 147 000 до 4 август, предвидиха през днешния ден специалисти от института за системи за измервания и разбор към Вашингтонския университет, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Новата прогноза отразява основни фактори като промени в тестването и подвижността, както и намаляване на ограниченията за обществена отдалеченост, се показва в отчета.

Главният специалист на Съединени американски щати по заразните заболявания ще се изкаже срещу прибързаното обновяване на икономическата активност

Предишните оценки сочеха с 10 000 по-малко евентуални жертви, съобщи Българска телеграфна агенция.

Когато започнахме да вършим прогнози, изхождахме от догатката, че всички щати ще последват модела на Нова Зеландия. В тази страна условията за обществена отдалеченост останаха в действие, до момента в който предаването на вируса не спадна до доста ниско ниво, означават учените.

В Съединени американски щати обаче се подхожда по различен метод, допълват те.

Реалният брой на жертвите на Ковид-19 в Съединени американски щати може да е по-висок от формалната статистика, уточни през вчерашния ден епидемиологът Антъни Фаучи, който е водеща фигура в оперативния щаб на Белия дом за битка с патогена.

По информация на университета "Джонс Хопкинс ", който прави изчисленията си на основа данните от федералните и локални управляващи, в Съединени американски щати инфектираните от ковид са над 1,36 милиона, а умрелите - 82 246 души.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР