Броят на жертвите на коронавирус в Италия се увеличи с

...
Броят на жертвите на коронавирус в Италия се увеличи с
Коментари Харесай

Италия постави нов черен рекорд

Броят на жертвите на ковид в Италия се усили с 627 души и доближи 4032, оповестява "Ройтерс ", като се базира на изказване от през днешния ден на италианските управляващи.

Това е най-голямото им нарастване за един ден в страната от началото на епидемията.

Италия през вчерашния ден изпревари Китай по брой на умрелите от ковид. До през днешния ден не бяха регистрирани повече от 475 смъртни случая за един ден.

Управителят на италианската област Ломбардия съобщи в петък, че държавното управление се е съгласило да разположи армията в района си, с цел да наложи строгото използване на карантината против епидемията от ковид, която продължава да се разраства с бързи темпове.

"Молбата за потребление на армията беше призната... и 114 бойци ще бъдат разположение в цялата Ломбардия... към момента е прекомерно малко като численост, само че е нещо позитивно ", сподели на конференция Атилио Фонтана.

Ломбардия също по този начин изиска от държавното управление да затегне в допълнение към този момент съществуващите ограничавания, които включват затварянето на всички несъществени търговски действия и възбрана за обществени събирания.

Без да показва съответни числа Фонтана добави, че заразяването продължава да се популяризира в Ломбардия - италианският район, записал до момента максимален брой на инфектирани и смъртни случаи в Италия.

"За страдание не следим смяна в наклонността в числата, които се усилват ", сподели той.

В рамките на три седмици, 1135 души са имали потребност от интензивни грижи в Ломбардия, само че в района има единствено 800 болинични кревати, предопределени за това, съгласно Джакомо Грасели - завеждащ интензивното поделение на болница "Поликлинико " (Policlinico) в Милано, която е настрана от "Сан Денато ". Грасели координира работата на всички интензивни екипи в Ломбардия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР