Броят на жертвите на горските пожари, бушуващи в Португалия от

...
Броят на жертвите на горските пожари, бушуващи в Португалия от
Коментари Харесай

Увеличават се жертвите на пожарите в Португалия и Испания

Броят на жертвите на горските пожари, вилнеещи в Португалия от през вчерашния ден, набъбнаха до 27 души, оповестиха избавителните служби, представени от Франс прес. " Можем да потвърдим гибелта на 27 души в областите Коимбра, Кащелу Бранку, Визеу и Гуарда, ситуирани в централната и северната част на страната, съобщи говорителка на националната работа за гражданска отбрана Патрисия Гашпар на конференция в Лисабон, съобщи бТВ. 3700 пожарникари се борят против 26 огромни пожара в централната и северната част на страната.

В Испания, където бушуват близо 150 пожара, трима души са починали в региона Галисия. Вълната от пожари на Иберийския полуостров е породена от високите температури и сушата. Близо 216 хиляди хектара растителност са изпепелени в Португалия сред януари и септември тази година.

Най-малко 20 селища са били евакуирани, а пламъците са погълнали десетки къщи. Прекъснат е трафикът на три автомагистрали, в това число на автомагистралата сред Лисабон и Порту - най-големия град в северната част на Португалия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР