Броят на жертвите на горските пожари, бушуващи в Португалия от

...
Броят на жертвите на горските пожари, бушуващи в Португалия от
Коментари Харесай

Най-малко 27 души са загинали при пожарите в Португалия

Броят на жертвите на горските пожари, вилнеещи в Португалия от през вчерашния ден, набъбна на 27 души, оповестиха избавителните слу жби, представени от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
" Можем да потвърдим гибелта на 27 души в областите Коимбра, Кащелу Бранку, Визеу и Гуарда, ситуирани в централната и северната част на страната, съобщи говорителка на националната работа за гражданска отбрана Патрисия Гашпар на конференция в Лисабон.

 © Българска телеграфна агенция
Стотици пожарникари се борят с пожарите в северозападните региони на Испания. Според испанските управляващи, пожарите са умишлени. Премиерът на страната - Мариано Рахой, пътува към Галисия в символ на взаимност със засегнатите от бедствието. В момента на територията на Испания бушуват към 150 пожара. Стотици огнища има и на територията на Португалия.

Хиляди огнеборци и доброволци и десетки единици техника гасят пламъците по суша и въздух. На места е оповестена частична евакуация, а предвижването по някои от главните автомагистрали е съвсем невероятно поради гъстия пушек. Гасенето на пламъците е мощно затруднено поради мощните пориви напразно и високите температури.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР