Броят на жертвите на бурята Глория, която удари Испания със

...
Броят на жертвите на бурята Глория, която удари Испания със
Коментари Харесай

Нови жертви на бурята Глория в Испания

Броят на жертвите на бурята " Глория ", която удари Испания със мощен вятър и изобилен сняг, се усили до седем, а четирима души се водят за изчезнали, обявиха публични представители, представени от Агенция Франс Прес.
Ураганните ветрове и големите талази удариха крайбрежните градове, като повредиха доста магазини и заведения за хранене, унищожиха оборудванията на плажа и наводниха някои улици в източната част на страната, обобщи БГНЕС.
Последната жертва е мъж, който е паднал в морето в североизточното пристанище на Паламос, оповестиха незабавните служби. Полицията е разкрила тяло в сряда в наводнен регион в източния район на Валенсия, където е било търсен 67-годишен мъж, който е липсващ с колата си, заяви представител на локалната полиция.
Други два смъртни случая са регистрирани в южния регион на Андалусия - измежду тях 77-годишен фермер, погубен откакто парник паднал върху него по време на стихия с градушка, оповестиха от полицията.
Четирима души към момента се считат за изчезнали, откакто бурята " Глория " удари Източна Испания в неделя с вятър с пориви от над 100 километра в час, големи талази, сняг и дъжд.
Националната организация за атмосферни въздействия Aemet съобщи, че бурята стартира да отслабва в сряда, макар че към момента има заплаха за североизточния район на Каталуния и Балеарските острови.
В южната част на Франция 1500 души бяха евакуирани, защото две реки бързо преляха през нощта в сряда.
Метеоролозите обявиха, че дъждовете ще продължат през четвъртък с друга активност в най-южните средиземноморски департаменти на Франция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР