Броят на жертвите Кабул е нараснал до 68, а ранените

...
Броят на жертвите Кабул е нараснал до 68, а ранените
Коментари Харесай

Над 200 загинали и ранени при атентата срещу училище в Афганистан

Броят на жертвите Кабул е повишен до 68, а ранените към този момент са минимум 165, съобщи " Ройтерс ". Броят на жертвите и ранените Спасителни екипи към момента търсят изчезнали деца. Много от починалите и потърпевшите също са деца.

Припомняме, че детонациите станаха в западната част на Кабул, в шиитски мюсюлмански квартал, който през годините постоянно е бил нападнат от екстремисти от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ). Училището е взаимна гимназия за девойки и момчета, които учат на три смени, втората от които е за ученички.

Президентът Ашраф Гани упрекна талибаните за нападението, само че техен представител отхвърли групировката да е забъркана. Атентатът бе осъществен седмица откакто военният контингент на Съединени американски щати и НАТО стартира да напуща Афганистан.
 Жертвите на атентата против учебно заведение в Кабул станаха 58
Жертвите на атентата против учебно заведение в Кабул станаха 58

Ранените са общи 150 души

Папа Франциск назова офанзивата като безчовечен акт в речкъм поклонниците на площад " Свети Петър " във Ватикана в неделя. Генералният секретар на Организацията на обединените народи Антонио Гутериш също осъди нападението и изрази най-дълбоките си съболезнования към фамилиите на жертвите и към афганистанското държавно управление и хората. Осъждайки убийството на цивилни, министерството на външните работи на Индия съобщи, че гибелта на повече от 50 млади девойки е направила това нахлуване против бъдещето на Афганистан. " Извършителите очевидно се стремят да унищожат усилените и мъчно извоювани победи, които афганистанците са постигнали през последните две десетилетия ", се споделя в изказване.

Изтеглянето на задграничните войски докара до усилване на боевете сред афганистанските сили за сигурност и талибаните.

Семейства на жертвите упрекнаха държавното управление и западните сили, че не са прекратили насилието и продължаващата война.
 Най-малко 40 убити и десетки ранени при гърмежи пред учебно заведение в Кабул
Най-малко 40 убити и десетки ранени при гърмежи пред учебно заведение в Кабул

Талибаните отхвърлят да са причинители на клането
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР