Броят на жертвите е достигнал най-малко 50 души, а ранените

...
Броят на жертвите е достигнал най-малко 50 души, а ранените
Коментари Харесай

50 загинали и 170 ранени след катастрофата в Тайван

Броят на жертвите е достигнал минимум 50 души, а ранените са над 170. Много от потърпевшите са в болница. Сред жертвите има и задгранични жители, като Агенция Франс Прес удостоверява за французин и американец. Най-малката жертва е 4-годишно дете.

Припомняме, че експресният трен с към 500 души е пътувал от Тайпе към град Тайдун на първия ден от дълъг уикенд и е дерайлирал в началото на тунел северно от Хуалян. Някои от вагоните са се забили в стените . Спасителните екипи срещнаха усложнения при достигането на някои от вагоните в тунела, с цел да избавят заклещени хора.

Преди злополуката, на мястото са се правили ремонтни действия . Предполага се, че дерайлирането на влака може да се обвързвано с кранове, работили до линията. Мениджър на компанията е арестуван, след което освободен под гаранция, само че със възбрана да напуща страната.

В Тайван обичайният празник Цинмин, който съответствува със стоплянето на времето и разцъфването на цветята . На празника тайванците нормално пътуват до родните си места.
 Тежка злополука на трен със починали в Тайван
Тежка злополука на трен със починали в Тайван

По последни данни минимум 48 души са починали. 118 души са ранени.

Роднини на жертвите се събраха в събота на молитвена гала покрай мястото на злополуката, до момента в който експерти екипи работят към момента по унищожаване на отломките.

Страната разгласи 3-дневен печал в памет на починалите. Президентът ще посети ранени в лечебните заведения.

Катастрофата в петък е една от най-тежките сходни в Тайван. Последното огромно дерайлиране на влакове в Тайван е през 2018 година и 18 души починаха на същата източна линия. Другата огромна злополука е 1991 година, когато 30 пасажери починаха, а 112 пострадаха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР