Броят на иззетите артефакти с белези на културни ценности от

...
Броят на иззетите артефакти с белези на културни ценности от
Коментари Харесай

Още ритони, амфори и други ценности иззеха от офисите на Божков

Броят на конфискуваните артефакти с белези на културни полезности от сбирката на обвинения Васил Божков нараства до 4381 . Специализирана прокуратура продължава следствието в постройката на на „ Нове холдинг “, намираща се на ул. „ Московска “ №43. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратурата.

В хода на претърсванията са конфискувани още 771 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брои към този момент възлиза на 4381 предмета, измежду които ритони и амфори, при регистрирани от обвинения някогашен хазартен необут по реда на Закона за културното завещание едвам 212 артефакта.    

Паралелно се правят дейности по претърсвания и изземвания и от пространства, находящи се на бул. „ Васил Левски “ №79. Оттам са конфискувани още 106 броя предмета.

Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им, допълват още от спецпрокуратурата.
 
 пресцентър, прокуратурата



 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР