Броят на избирателите на територията на област Враца за вота

...
Броят на избирателите на територията на област Враца за вота
Коментари Харесай

155 961 човека от Врачанско ще гласуват на изборите 2 в 1 в неделя

Броят на гласоподавателите на територията на област Враца за вота за президент и народни представители на 14 ноември е 155 961, заяви представителят на РИК в града под Околчица Красимир Колев.
По изборни описи имащите право да дадат своя глас в неделя за общината са 68 279, а за града - 57 498.
Бюлетините са по 158 000 за държавен глава и за народни представители. Те са допълнително от броя гласоподаватели, защото при възможен проблем с машина, следва да се гласоподава на хартия.
За секциите с под 300 гласоподаватели ще се гласоподава с хартиени бюлетини или това са 60 секции. Подвижните секции за поставените под карантина и хората, с други здравословни проблеми, са 24.
Машините за гласоподаване на територията на област Враца са 264, като с тях ще се упражнява избор в 231 СИК-а. В някои секции ще има и по 2 машини, като такива има в община Враца.
В 30% от секционните изборни комисии в област Враца ще се броят ръчно разписките от машинното гласоподаване от вота 2 в 1 на 14 ноември, само че ЦИК ще реши кои ще бъдат те в деня на изборите.
Бюлетините към този момент са раздадени и разпределени по обитаеми места, а процедурата по организацията за вота в неделя тече обикновено и няма никакви организационни проблеми, съобщи Красимир Колев.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР