Броят на хората, загубили живота си при , се е

...
Броят на хората, загубили живота си при , се е
Коментари Харесай

81 загинали и над 1000 изчезнали от наводненията в Германия

Броят на хората, изгубили живота си при , се е нараснал до минимум 81 , съгласно немската телевизия ARD. Повече от 1000 души са изчезнали в региона на Нойенар-Арвайлер, заяви полицията в Кобленц, оповестяват " Ройтерс " и БиБиСи.

Рекордни превалявания в Западна Европа изкараха реките от крайбрежията им, опустошавайки района .

Белгия оповестява за минимум 11 починали след рисковото време.

По време на среща с американския президент Джо Байдън във Вашингтон Меркел изрази " най-дълбоките си съболезнования " на всички в района , които са изгубили близки след " ден на обезсърчение ". " Опасявам се, че ще забележим цялостната степен на тази покруса едвам през идващите дни ".

Тя също по този начин даде обещание държавна поддръжка със избавителни старания и с възобновяване , като сподели на немския народ, че държавното управление " няма да ви остави в този сложен, ужасяващ час ".

Германските провинции Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия са най-силно наранени , само че Белгия и Нидерландия също са мощно наранени , като наводнения има и в Люксембург, и Швейцария.
 Най-малко 42 починали и десетки изчезнали при наводнения в Германия Обновена
Най-малко 42 починали и десетки изчезнали при наводнения в Германия

Има наводнения в Белгия, Франция и Люксмебруг за Централна и Западна Европа имаше и предизвестия за торнадо

Около 15 000 служители на реда, бойци и чиновници на спешната работа са на място, с цел да подкрепят търсенето и спасяването, до момента в който хеликоптери извеждат поданици от покриви на здания , а танкове и бронирани машини почистват пътищата от паднали дървета и парчета .

Жителите на района разясниха, че " никой не очакваше това - от кое място пристигна целият този дъжд? Това е полуда ", сподели Анемари Мюлер, 65-годишна жителка на Майен.

Армин Лашет, министър председателят на Северен Рейн-Вестфалия, упрекна за рисковото време световното стопляне по време на посещаване в мощно наранена зона.

" Ще се изправяме пред сходни събития още веднъж и още веднъж, а това значи, че би трябвало да ускорим ограниченията за запазване на климата ... тъй като изменението на климата не се лимитира единствено до една страна, " сподели той.
 Няма данни за потърпевши българи при наводненията в Германия и Белгия
Няма данни за потърпевши българи при наводненията в Германия и Белгия

Мисиите ни наблюдават обстановката

В Белгия трагични фрагменти от наводненията демонстрират коли, пометени град Вервие .

Жителите на Лиеж , третата по величина градска зона в Белгия след Брюксел и Антверпен, получиха заповед да се изтеглят . Местните управляващи обявиха, че тези, които не могат да изоставен, би трябвало да се реалокират на горните етажи на постройките си.

Реката Маас, която тече през града, се чака да се увеличи с още 1,5 метра, макар че към този момент е на ръба да прелее. Длъжностните лица също са загрижени, че язовирен мост в региона може да рухне. " Кризисната обстановка е изключителна и солидарността би трябвало да надделее ", се споделя в изказване на локалната власт.

Белгийският крал Филип и кралица Матилда посетиха спешен център в Шодфонтен, югоизточно от Лиеж, основан за засегнатите поданици.
 В Нидерландия местят 10 000 души поради заплаха от наводнения
В Нидерландия местят 10 000 души поради заплаха от наводнения

Река Маас е съществена заплаха

В Нидерландия крал Вилем-Александър и кралица Максима инспектираха вреди във Валекнбург , покрай белгийската и немската граница, където наводненията погълнаха центъра на града и постановиха евакуация на няколко старешки домове.

Страната не оповестява за жертви , само че хиляди хора в градовете и селата по поречието на река Маас са призовани бързо да изоставен къщите си.

В град Маастрихт на 10 000 души е подредено да се изтеглят .

This is Pepinster today, small town in eastern Belgium.
the strong currents are making rescue operations really difficult as those images show  Меркел: До дни вършим оценка на бедствието
Меркел: До дни вършим оценка на бедствието

59 са жертвите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР