Броят на хората, загубили живота си при епидемията от треска

...
Броят на хората, загубили живота си при епидемията от треска
Коментари Харесай

Броят на смъртните случаи от треска Ласа в Нигерия нарасна до 112

Броят на хората, изгубили живота си при епидемията от тресчица Ласа в Нигерия, една от западноафриканските страни, набъбна до 112.

Според изказването на Нигерийския център за надзор на болесттите (NCDC) епидемията Ласа в страната от 3 януари се е популяризирала в 23 щата, както и в столицата.

През този интервал 112 души са умряли от епидемията, а 559 души са били лекувани. До момента в страната са открити 630 случая, в това число при 45 здравни служащи.

Нигерийското държавно управление разгласи, че са избрани 3 медикаменти за лекуване на епидемията.

Миналата година бяха открити 674 случая и 102-ма души починаха при епидемията от тресчица Ласа, която се усили през ноември и май, когато сухият интервал се следи всяка година.

Ласа треската, която се следи в доста африкански страни като Мали, Того, Гана, Либерия и Сиера Леоне, се среща за първи път в Нигерия през 1969 година в щата Борно, в североизточната част на страната.

Правителството на Нигерия разгласи изключително състояние поради треската Ласа на 23 януари 2019 година

Заболяването, което се предава при контакт с миши изпражнения, може да премине от човек на човек и да аргументи съдбовна хеморагична тресчица.

Властите предизвестиха обществеността да внимава за хигиената и да не влиза в контакт с мишки и други гризачи.

Треската Ласа е вирусно хеморагично заболяване със признаци, включващи уязвимост, главоболие, повръщане и мускулни болки, а делът на смъртните случаи е близо един % от заболелите съгласно Световната здравна организация (СЗО).

Треската е ендемично заболяване за елементи от Западна Африка, където годишно биват регистрирани сред 100 000 и 300 000 случая, от които близо 5000 с съдбовен излаз съгласно Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР