Броят на хората, ваксинирали се в България, е изключително нисък,

...
Броят на хората, ваксинирали се в България, е изключително нисък,
Коментари Харесай

Роберт Кох: България ваксинира 4 пъти по-бавно от Румъния

Броят на хората, ваксинирали се в България, е извънредно невисок, сочат данни на немския институт "Роберт Кох ", оповестени в най-голямото немско списание "Шпигел ".
Към 23 март първа ваксина в България са създали 310 415 души или това прави 4.5% от популацията, сочат данните в обявата, които се актуализират всеки ден. Втора ваксина е сложена на 78 390 души или това прави 1.1% от популацията. На ден се имунизират приблизително по 880 индивида. Това е последното място в Европа.
За съпоставяне посочените данни демонстрират, че България доста изостава от Румъния, с която до скоро се сравняваше по съвсем всички индикатори на развиване на страната.
Темпът на имунизиране в Румъния върви с към 4 пъти по-бързо, в сравнение с у нас. Към 23 март първа ваксина е направена на 1.8 млн души или това са 9.2% от популацията. Втора ваксина е направена на 799 729 души или това прави 4.2% от популацията. На ден се имунизират приблизително по 2658 индивида, сочат цитираните данни.
При продължаващ невисок ритъм на имунизация сме изправени пред нови ограничавания в стопанската система, което би довело до по невисок напредък в Брутният вътрешен продукт от планувания така и така не толкоз висок растеж от 3- 3.5%.
Преди ден излезе и статистиката за смъртността, съгласно която България е преди всичко в Европа по този индикатор и на второ в целия свят, след Мексико.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР