Броят на хората, преминали руско-финландската сухопътна граница в деня, в

...
Броят на хората, преминали руско-финландската сухопътна граница в деня, в
Коментари Харесай

Руснаците тръгнаха към Финландия

Броят на хората, минали руско-финландската сухопътна граница в деня, в който Русия анулира рестриктивните мерки, е достигнал равнищата отпреди появяването на ковид - повече от 5000 души, заяви телевизия Yle, като се базира на ръководителя на граничната работа на Югоизточна Финландия Киммо Громов.

" Това почти подхожда на нормалния ден, когато нямаше ограничавания ", - сподели Киммо Громов.

Според него към 60% от пасажерите са пътували от Русия до Финландия, а останалите - от Финландия до Русия. Ръководителят на граничната защита съобщи, че руснаците най-често пътуват до Финландия за туризъм , извършване на покупки или инспекция на парцелите си, до момента в който финландците пътуват до Русия за на ниска цена бензин.



От 30 юни Финландия анулира рестриктивните мерки за влизане на чужденци, свързани с битката с ковид. От 15 юли Русия анулира рестриктивните мерки по сухопътните граници, които бяха в действие от март 2020 година по отношение на пандемията от ковид.

През първата седмица на юли в генералното консулство на Финландия в Санкт Петербург са получени към 2,7 хиляди заявки за визи. В същото време за целия юни тази година са подадени към 10 хиляди заявки . Преди пандемията Финландия беше водач по брой издадени шенгенски визи в Русия и беше в тройката на най-популярните дестинации за съветските туристи. Турция и Абхазия бяха на първо и второ място.

През 2019 година финландските задачи в Русия са издали общо 790 000 шенгенски визи. През същата година руснаците са създали 3,7 милиона пътувания до скандинавската страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР