Броят на хората, които задължително трябва да се евакуират в

...
Броят на хората, които задължително трябва да се евакуират в
Коментари Харесай

Властите във Флорида наредиха евакуацията на 6,3 млн. души

Броят на хората, които наложително би трябвало да се изтеглят в щата Флорида поради приближаването на урагана " Ирма ", набъбна до 6,3 млн. души, оповестиха локалните управляващи.
Увеличението значи, че още 700 000 души са били прибавени към първичните 5,6 млн. Калифорния има население от 20,6 млн. души, като по-рано през днешния ден губернаторът на Флорида Рик Скот съобщи, че всички поданици на щата би трябвало да са подготвени да изоставен домовете си при нужда.

Междувременно американските метеоролози оповестиха, че ураганът " Ирма " е измършавял до стихия от трета категория, само че все пак се чака да набере нова мощ, достигайки до американското крайбрежие на Флорида по-късно през днешния ден или в ранните часове на утрешния ден.



Губернаторът на Флорида Рик Скот се вслуша в личните си препоръки по отношение на урагана Ирма и изтегля крайбрежната си къща в Мексиканския залив, съобщи Асошиейтед прес. Губернаторският офис удостовери, че семейство Скот, в това число първата дама Ан Скот, е напуснало Неапол, Югозападна Флорида, преди рисковата стихия.

Фамилното имение се прави оценка на към 15 милиарда $, съгласно последната данъчна декларация. Като губернатор Скот нормално разделя времето си сред своето имение и губернаторската резиденция в столицата на щата - Талахаси. Бизнесменът мултимилионер е определен за първи път през 2010 година, напомня АП.



На конференция губернаторът, представен и от ТАСС, предизвести жителите, че ураганът може да провокира приливни талази от 2 до 4 метра тук-там във Флорида и да наводни къщите. Той прикани всеки, обитаващ зоната за евакуация в югозападната част на щата, да напусне до събота обед (местно време), защото окото на Ирма се реалокира на запад.

Скот уточни, че към този момент 25 000 души във Флорида са останали без ток, откакто по-външни течения от урагана са почнали да засягат южните региони на щата. Представители на локалната работа за ръководство на изключителни обстановки оповестиха, че минимум 51 000 са настанени в близо 300 убежища.



Властите оповестиха изключително състояние на територията на всички 67 окръга в щата. В над 20 окръга е оповестена наложителна евакуация, обхващаща 5,6 милиона души. В подготвеност са над 7000 бойци от националната армия.

Очаква се бедствието да доближи сушата в неделя и да удари най-много региона на залива Тампа. Властите във Флорида Кийс изтеглят 460 пандизчии и 125 надзиратели от Сток Айланд към затвор в Палм Бийч Каунти, отбелязва АП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР