Броят на хората, които се определят като геймъри, достигна 3

...
Броят на хората, които се определят като геймъри, достигна 3
Коментари Харесай

Размерът на пазара в гейминг индустрията е за рекордните 175 млрд. щ.д.

Броят на хората, които се дефинират като геймъри, доближи 3 милиарда индивида към края на предходната година, а размерът на пазара е за рекордните 175 милиарда $. Русия е в топ 5 на страните по размер на използвано гейминг наличие дружно с Китай, Съединени американски щати, Южна Корея и Япония. Това написа в изследвание на интернационалната консултантска компания BCG (Boston Consulting Group).

" Русия към този момент изостава от другите страни водачи по темпа на основаване на ново наличие в тази сфера, което пък основава благоприятни условия за развиване на промишлеността в страната ", оповестяват от BCG.

Един от създателите на проучването Дейвид Панханс отбелязва, че в този момент се  формира нов значим пазар, който ще  оказва мощно културно и финансово въздействие на интернационално ниво. Ако в последните години имиджът и репутацията на страните се формираше с помощта на триумфа в музиката, киното, науката и други браншове, то в този момент битката за сърцето и мозъка на потребителите се води в пространството на игрите. " Придобиването на известност в игрите и киберспорта може да се окаже не по-малко значимо за имиджа на страните, в сравнение с нареждането в предните редици на науката и спорта. А за най-големите компании и капитала, игрите дават нови благоприятни условия за взаимоотношение с техните марки, а също по този начин и нови вложения ", споделя Панханс.

Още през 2018 година вложенията в компании, които се занимават с видеоигри, възлизат на 5.8 милиарда $, а през 2020 година тази цифра набъбна повече от пет пъти, достигайки 33 милиарда $. В проучването се отбелязва, че едни от най-популярните игри в цялата промишленост станаха League of Legend, Final Fantasy, Fortnite, серия FIFA, Dota-2, третата част на " Вещици ", Unchartered и други.

Boston Consulting Group е интернационална консултантска компания, учредена през 1963 година. Тя има световна мрежа от повече от 90 офиса в 50 страни по целия свят. Тя влиза в " огромната тройка на управнически консултинг " (заедно с McKinsey и Bain&Company).

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР