Броят на хората, които са прекосили Ламанша с малки лодки

...
Броят на хората, които са прекосили Ламанша с малки лодки
Коментари Харесай

Над 28 000 нелегални мигранти са пресекли Ла Манша през 2022 г.


Броят на хората, които са прекосили Ламанша с дребни лодки до момента тази година, надвиши общия брой за цялата 2021 година, оповестява Би Би Си.

Британското министерство на защитата заяви, че 601 мигранти са минали в понеделник в 19 лодки, което довежда общия брой за тази година до 28 592 души. За миналата година броят им е 28 526.

Последните прекосявания идват, до момента в който Върховният съд преглежда тъжба против проекта на държавното управление да изпрати мигранти в Руанда.

Цифрата за 2022 година досега е съвсем двойно повече от броя на хората, открити за същия интервал предходната година, който беше малко над 14 600.

Август означи най-високия дневен брой в историята, с 1295 души, прекосяващи Ла Манша в 27 лодки. Броят на хората, стигащи до Обединеното кралство с дребни лодки от Франция, нараства непрекъснато през последните години.

През април някогашният министър на вътрешните работи Прити Пател подписа това, което тя разказа като " първо в света съглашение " с Руанда в опит да възпре мигрантите да пътуват до Обединеното кралство.

Въпреки това, мигранти леговище, Съюзът за обществени и търговски услуги и благотворителните организации Care4Calais, Detention Action и Asylum Aid са въвлечени в правосъдно дело с Министерството на вътрешните работи, защото оспорват законността на политиката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР