Броят на хората, които са били принудени да напуснат домовете

...
Броят на хората, които са били принудени да напуснат домовете
Коментари Харесай

Броят на бежанците в света е най-големият в историята. От Украйна са избягали над 6 млн. души 


Броят на хората, които са били принудени да изоставен домовете си през 2021 година поради гонене, военни спорове, нарушавания на човешките права и принуждение, е най-високият в историята. Това се споделя в годишния отчет на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации (ВКБООН), публикуван в четвъртък.

Данните на международната организация демонстрират, че през предходната година 89,3 милиона души са били принудени да бягат от родните си места или принудително са били разселени. Броят на бежанците се е нараснал с 8% по отношение на 2020 година и над два пъти спрямо равнищата преди десетилетие.

Ситуацията през тази година е станала сензитивно по-притеснителна поради почналата на 24 февруари война на Русия в Украйна. Руската инвазия провокира най-голямата и най-бързо разрастваща се бежанска рецесия след края на Втората международна война.

Според последните данни към 7,1 милиона украинци са били разселени в страната си, откогато Русия стартира войната, а повече от 6 милиона души са напуснали родината си.

В допълнение “други изключителни обстановки ” в Африка, Афганистан и други елементи на света са изместили равнището на бежанците в света през 2022 година на над 100 милиона души, се показва в отчета на Организация на обединените нации.

Освен това международната организация предизвестява, че дефицитът на храна, инфлацията и климатичните промени усилват компликациите на хората, усложнявайки опциите за филантропичен отговор в миг, когато вероятностите за финансиране на доста места по света наподобяват „ мрачни “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР