Броят на гражданите на Съединените щати, за които е потвърдено,

...
Броят на гражданите на Съединените щати, за които е потвърдено,
Коментари Харесай

Броят на жертвите на САЩ във войната Израел-Хамас нарасна до 22: Длъжностни лица

Броят на жителите на Съединените щати, за които е доказано, че са били убити във войната Израел-Хамас, набъбна до минимум 22, като най-малко още 17 американци са в неопределеност тъй като, споделя Държавният департамент на Съединени американски щати.

Това е нарастване на броя на починалите от 14 във вторник във война, която е умъртвила повече от 2300 от двете страни за пет дни.

Продължете да четете лист от 4 детайла Хамас споделя, че ще убие заложници, в случай че израелските офанзиви против цивилни в Газа продължат

„ Десетки “ цивилни са държани като заложници от Хамас: израелските военни Турският президент Ердоган назовава израелската блокада и бомбардиране на Газа „ кръвопролитие “ ' Днес в Газа към този момент нямам доверие, че ще излезем живи от този завършек на списъка

Шепа жители на Съединени американски щати са измежду почти 150-те заложници, хванати от палестинската въоръжена формация Хамас по време на нейното невиждано нахлуване против Израел през уикенда, сподели представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби в сряда.

„ В момента считаме, че броят, който знаем или считаме, че са държани заложници, е доста дребен, доста дребен, като по-малко от шепа. Но това може да се промени с времето “, сподели Кърби пред кореспонденти.

Палестинската въоръжена формация Хамас залови в събота към 130 заложници по време на невиждано нахлуване в Южен Израел.


Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който се чака да дойде в Тел Авив в четвъртък като част от недвусмислената поддръжка на администрацията на Байдън за Израел, в сряда сподели, че броят на жертвите на американски жители в продължаващата война може да нарасне още повече.

Американските военни реалокират втори самолетоносач, USS Dwight D Eisenhower, към Израел като „ разполагаем актив “, откакто USS Gerald R Ford, най-модерният самолетоносач на Военноморски сили на Съединени американски щати, и неговата ударна група доближиха източното Средиземно море.

Хамас преди този момент заплаши да убие заложниците, в случай че Израел бомбардира палестинските домове в Газа без предизвестие.

Присъствието на заложниците също по този начин съставлява алтернатива за израелските военни, които не са дали никакви индикации, че наличието на заложниците в линията Газа ще възпре Израел да предприеме пагубен отговор.

Израел изцяло изолира анклава, затягайки към този момент жестоката обсада, която имаше от 2007 година насам, и прекъсва достъпа до храна, вода и електричество за 2,3 милиона палестински поданици на линията – военно закононарушение, съгласно United Устав на нациите.

Непрекъснат бараж от израелски въздушни набези от събота насам трансформира цели квартали в Газа в отломки и умъртви минимум 1055 души и рани хиляди други, съгласно палестински чиновници.

Кърби сподели, че администрацията на Байдън към момента договаря с Израел и Египет, с цел да се опита да уреди безвредно прекосяване за цивилните в Газа.

„ Тези хора също са жертви “, сподели той. „ Те не са поискали от Хамас да направи това. “


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР