Броят на гражданите на ЕС, работещи в Обединеното кралство, е

...
Броят на гражданите на ЕС, работещи в Обединеното кралство, е
Коментари Харесай

Лондон изрева от бум на гастарбайтери от ЕС, особено българи и румънци

Броят на жителите на Европейски Съюз, работещи в Обединеното кралство, е достигнал рекордни равнища поради огромното нарастване на жители от България и Румъния, намерили работа там, заяви в. " Файненшъл таймс ".

Според публични данни, оповестени през вчерашния ден, 2,37 милиона жители на страни-членки на Европейски Съюз са работили на острова сред април и юни тази година. Това е увеличение със 126 000 души в съпоставяне със същия интервал на 2016 година

Това е най-големият регистриран брой, откогато преди две десетилетия стартират да се водят статистики по този въпрос. Това демонстрира, че решението на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз още няма забележителен резултат върху броя на работещите в него европейци.

Нарастването частично се дължи на внезапното увеличение на броя на служащите от България и Румъния с над една четвърт до 337 000 през последните 12 месеца. Гражданите на тези две страни получиха цялостен достъп до пазара на труда на острова преди три години и от този момент броят им доста набъбна, означи вестникът.

Наблюдава се обаче понижаване на броя на работещите във Англия от осем източноевропейски страни, в това число Полша, Литва и Латвия. Те са намалели от малко над 1 милион през второто тримесечие на 2016 година до 997 000 през същия интервал на тази година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР