Броят на гладуващите в света отново започна да се увеличава

...
Броят на гладуващите в света отново започна да се увеличава
Коментари Харесай

11% от населението на света гладува

Броят на гладуващите в света още веднъж стартира да се усилва след десетилетие на намаляване, се споделя годишен отчет на Организацията по издръжка и земеделие (FAO) към Организация на обединените нации, публикуван края на предходната седмица в Рим.

През предходната година апетит в една или друга степен са изпитвали към 815 милиона души или 11 % от популацията на света. Според отчета те са се нараснали с 38 милиона индивида по отношение на миналата година.

Авторите на отчета считат, че военните спорове и изменението на климата са се трансформирали в съществени фактори, влошаващи обстановката с изхранването на международното население.

Още един значителен фактор за отрицателната наклонност са икономическите проблеми, изяснява старши икономистът на FAO, Синди Холеман в изявление за новинарската работа на Организация на обединените нации. Тя показва като образец, страните, които зависят от износа на нефт. Напоследък те получават доста по-малки облаги и надлежно доходи в задгранична валута и надлежно купуват и внасят по-малко хранителни артикули. Несъмнено този фактор задълбочава проблемите с глада, показва специалистът.

По думите на представителката на организацията, в международен мащаб всяко четвърто дете до пет години страда от недохранване и безсилие. Основен симптом за това положение е изоставането в растежа и общото развиване на децата. А и затлъстяването на децата, като означават специалистите, също могат да се признаци и разследване от непълноценно хранене и дефицит и на значими хранителни субстанции.

Организация на обединените нации приканва страните да проявят политическа воля и да подхващат нужните ограничения за битка с глада по света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР