Броят на германските посетители на Канарските острови в Испания е

...
Броят на германските посетители на Канарските острови в Испания е
Коментари Харесай

Избягалите от горещата вълна търсят спасение на канарските острови

Броят на немските гости на Канарските острови в Испания е намалял на фона на рецесията в страната, предава " Ройтерс ". Въпреки това, нови туристи от други места, търсещи по-ниски летни температури на фона на световните горещи талази, бързо ги заместват.

Архипелагът на Атлантическия океан край крайбрежията на Африка може да се похвали с целогодишно пролетно време. Наред с британците, германците са обичайно най-големият туристически контингент.

Най-големият остров, Тенерифе, одобри 4% повече туристи през юни, в сравнение с през предпандемичната 2019 година Но имаше 22% по-малко германци, явен знак за това по какъв начин енергийната рецесия и икономическите проблеми са повлияли на решенията за пътешестване.

" Всяка година посещавах Боденското езеро в Германия, само че не желаех да пострадвам от нова гореща вълна, по тази причина пристигнах в Тенерифе ", сподели 78-годишната японска пенсионерка Шизуко Хота, която се наслаждаваше на триседмичен престой в крайбрежен хотел в планината. Тази година 18% по-малко германци са отишли ​​на летни ваканции, в сравнение с през 2019 година, съгласно групата на немската туристическа промишленост DRV.

Според испански публични данни през първата половина на 2023 година 14% по-малко германци са посетили Тенерифе , в сравнение с през 2019 година

Хота сподели, че германските й другари са предложили острова, само че " те идват по-рядко, тъй като животът е станал прекомерно безценен " . За разлика от тях, броят на посетителите от Съединените щати и Канада в Тенерифе се е нараснал надлежно с 80% и 60% през първата половина спрямо 2019 година Имаше също видимо нарастване за редица азиатски и източноевропейски страни

Задържаното търсене след пандемията е една от аргументите, както се вижда от повишаването на общия туризъм към доста по-горещата континентална част на Испания, само че времето се трансформира в основен фактор.

" Повечето хора познават тези острови като бягство от европейската зима, само че с възходящото световно стопляне те ще гледат на тях като на място за бягство от в действителност горещите лета ", сподели гостуващият американски предприемач Диего Бехарано.

Собственикът на хотел Tigaiga, 53-годишният Енрике Талг, цитира доста по-разнообразен микс от интернационалните туристи, в сравнение с през предходните години, спрямо немския контингент преди пандемията от към 80% .

Средната температура на плажовете на Тенерифе през август не надвишава 28C и нормално е по-ниска в планините.
 Тайфунът Ханун разтури скаутски лагер в Южна Корея
Тайфунът Ханун разтури скаутски лагер в Южна Корея

Повече от 270 полицейски коли и четири хеликоптера бяха ситуирани, с цел да ескортират рейсове цялостни със скаути
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР