Броят на финансовите работни места, преместени от Великобритания в Европейския

...
Броят на финансовите работни места, преместени от Великобритания в Европейския
Коментари Харесай

Преместването на финансити от Лондон към ЕС се забавя

Броят на финансовите работни места, преместени от Англия в Европейския съюз поради Брекзит, е по-малък от в началото предстоящото, макар че търговия с акции на стойност милиарди евро се придвижи в блока, а Лондон изгуби по-голямата част от достъпа си до финансовите пазари на Европейски Съюз, заяви консултантската компания EY, представена от Ройтерс.

След като Англия гласоподава за излизане от Европейския съюз, анализатори, като да вземем за пример тези от консултантската компания Oliver Wyman, пресметнаха, че над 35 хиляди работни места в областта на финансовите услуги ще изоставен Обединеното кралство.

Англия напусна Европейски Съюз предишния декември, поставяйки завършек на безпрепятствения достъп на Лондонското сити до неговия максимален клиент за експорт.

„ Въпреки това през последната година редица от най-големите капиталови банки, намиращи се в Обединеното кралство, ревизираха надолу броя на чиновниците, които ще бъдат преместени в Европейски Съюз. Новата прогноза е обвързваните с Брекзит работни премествания да са малко под 7400, до момента в който през декември 2020 година упованията бяха за 7600 работни места “, показват от EY

Това е доста дребен дял от работещите във финансовия бранш на Англия над 1,1 млн. души.

Заради Брекзит в Европейски Съюз са основани 2800 нови работни места, с които се цели отбягване на пренасяне на личен състав от Лондон.

Регулаторите на Европейски Съюз обаче оказват напън върху финансовите компании да завършат процеса по пренасяне на чиновници в границите на Европейски Съюз, който бе занимателен поради пандемията. Според EU Дъблин и Люксембург не престават да са най-популярните дестинации за пренасяне след Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР