Броят на дневните случаи на новозаразени с коронавируса в Австрия

...
Броят на дневните случаи на новозаразени с коронавируса в Австрия
Коментари Харесай

Пандемията на неваксинираните набира сила и в Австрия

Броят на дневните случаи на новозаразени с ковид в Австрия внезапно се повиши през днешния ден и приближи рекордното равнище от преди година, съобщи Ройтерс. Това прави по-вероятно въвеждането на локдаун за неимунизираните, защото държавното управление мъчно убеждава нежелаещите да се имунизират, отбелязва организацията.

Около 64 % от популацията на Австрия е изцяло имунизирано против ковид. Това подхожда на междинното равнище в Европейски Съюз, само че е измежду най-ниските равнища в Западна Европа. Много австрийци се отнасят скептично към имунизациите и това отношение се предизвиква от крайнодясната Австрийска партия на свободата, третата по величина в Народното събрание.

Според данни на министерството на вътрешните работи и здравното министерство дневният брой на новозаразените през днешния ден е 8594 души. Това е с 32 % повече от през вчерашния ден и е покрай върха от над 9000 души, подложен през ноември предходната година, когато беше въведен вторият от трите общонационални локдауна.

След като предприе курс на невмешателство във връзка с рестриктивните мерки предишното лято, воденото от консерваторите държавно управление очерта проект, съгласно който за неимунизираните ще бъде въведен локдаун с ограничение на напредването им, когато се запълнят 600 кревати в отделенията за интензивни грижи.

Според този проект за последователно усилване на рестриктивните мерки, откакто 500 кревати в отделенията за интензивни грижи бъдат запълнени с пациенти, заболели от Covid-19, на неимунизираните, като се изключи прекаралите инфекцията, ще бъде неразрешено да влизат в кафенета и заведения за хранене. Броят на заетите кревати сега е 352 и броя пораства с повече от 10 дневно.

Четиридесет и пет % от новите случаи през днешния ден са в две от деветте провинции на Австрия - Залцбург и Горна Австрия. Двете провинции се ръководят от консерватори и в тях е най-голям делът на инфектираните по отношение на популацията на провинцията. В Горна Австрия, твърдина на Австрийската партия на свободата, е най-ниският % на имунизирано население.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР