Броят на действащите схеми за поставяне на преместваеми обекти и

...
Броят на действащите схеми за поставяне на преместваеми обекти и
Коментари Харесай

119 са схемите за преместваеми обекти и съоръжения на морските плажове

" Броят на настоящите схеми за слагане на преместваеми обекти и уреди на морските плажове е 119 броя ". Това декларира министърът на туризма Христо Проданов в отговор на депутатско запитване по отношение на настоящите схеми за слагане на преместваеми обекти и уреди в това число спомагателна комерсиална повърхност на морските плажове, съобщи БГНЕС.

" Провеждането на процедурата по разрешаване слагането на преместваеми обекти на морските плажове и съответния следващ надзор след слагането им са вменени като обвързване на няколко институции. Разрешаване слагането на преместваеми обекти на морските плажове се инициира с одобрение на скица от министъра на туризма при съблюдаване на нормативи ", добави Проданов.

Той посочи, че право на слагане на преместваеми обекти на морските плажове имат концесионерите и наемателите на морски плажове, според подписаните контракти, след позволение от основния проектант на общината въз основа на утвърдена от министъра на туризма скица за слагане на преместваеми обекти и уреди, в това число спомагателни търговски площи.

Преди изменение, на броя, типа, площта и местоположението на обектите и на спомагателните търговски площи, концесионерьт/наемателят е задължен да показа нов план на профилирана скица на преместваемите обекти и уреди за одобрение от министъра на туризма.

Именно по тази причина броят на утвърдените от министъра на туризма по реда на член 13, алинея 3 от ЗУЧК профилирани схеми на преместваемите обекти и уреди се трансформира според от подписаните контракти, импортираните за одобрение в Министерство на туризма схеми и нормативния период за одобряването им. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР