Броят на децата в САЩ, убити с огнестрелно оръжие, е

...
Броят на децата в САЩ, убити с огнестрелно оръжие, е
Коментари Харесай

Скок с 50% на децата, убити с огнестрелно оръжие в САЩ през пандемията

Броят на децата в Съединени американски щати, убити с огнестрелно оръжие, е отбелязал внезапен скок, като се е покачил с цели 50% сред 2019 година и 2021 година, до момента в който страната се бореше с COVID-19.  Това демонстрират резултатите от нов отчет на Pew Research Center, оповестен от New York Post.

Увеличението  на малолетните жертви е най-голямо измежду чернокожите младежи, както и най-вече в градове, ръководени от демократите.

Само дребна част от растящото принуждение с огнестрелно оръжие обаче  включва пукотевица в учебно заведение

 Жена умъртви шестима в частно учебно заведение в Нешвил
Жена умъртви шестима в частно учебно заведение в Нешвил

Мотивите за нападението ѝ към момента не са ясни

Въпреки че лицата под 18 години съставляват дребна част от общия растеж на смъртните случаи с огнестрелно оръжие за тригодишния интервал, тяхната възрастова група е претърпяла най-лош ритъм на повишаване.

В годината преди удара на пандемията 1732 деца в Америка са починали от оръжия. Две години по-късно този брой доближи 2590 , се споделя още в отчета.

83% от децата, убити с огнестрелно оръжие през 2021 година, са момчета. 46% от общия брой млади жертви са чернокожи, макар че чернокожите деца са съставлявали единствено 14% от малолетното население на Съединени американски щати по това време, се споделя в изследването.

Шестдесет % от починалите малолетни лица през 2021 година включват убийства, а 32% са самоубийства . Останалите смъртни случаи попадат в категориите злополуки или " други ".

Училищните въоръжени набези са били по-малко от 2% от общия брой на смъртните случаи през 2021 година, когато 49 души бяха убити в 202 случая с оръжие в американски учебни заведения, съгласно Everytown Research & Policy, самостоятелна организация за сигурност на оръжията.
 Убит и ранени възпитаници при пукотевица в учебно заведение в Съединени американски щати
Убит и ранени възпитаници при пукотевица в учебно заведение в Съединени американски щати

Един от ранените е в сериозно положения

Като цяло съдбовното принуждение с оръжие се е нараснало в цялата страна и измежду всички възрастови групи по време на пандемията. През трите години е записано 23% нарастване на смъртните случаи при пукотевица измежду американците.

През 2021 година са регистрирани 48 830 смъртни случая от огнестрелно оръжие - най-вече за една година от 1999 година, когато федералните центрове за надзор и предварителна защита на болесттите за първи път започнаха да поддържат такава статистика, се споделя в отчета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР