Броят на депутатите трябва да бъде намален. Когато е писана

...
Броят на депутатите трябва да бъде намален. Когато е писана
Коментари Харесай

Джамбазки обясни позицията на ВМРО за промените в Конституцията

Броят на депутатите би трябвало да бъде понижен. Когато е писана тази Конституция, популацията на България е било на 9 млн. души, в този момент е доста по-малко. Това съобщи пред Нова телевизия евродепутатът и зам.- ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

„ Много е значимо обаче и по какъв начин се избират депутатите – в случай че се избират на почтени избори тогава има значение и техния брой, в случай че се избират в махалите с купени гласове, тогава няма значение какъв брой ще са. Има значение кой ще ги избере, по тази причина ние ще настояваме гласуващите да имат учебен ценз “, сподели още той.

По думите му нещата занапред ще се разискват, защото концепциите на министър-председателя са достигнали до съдружните сътрудници единствено няколко часа по-рано и те не са имали опция да ги обсъдят.

„ За де се внесе предлагането за нова Конституция и привикване на Велико народно събрание трябват 120 подписа.

Що се отнася до Вътрешна македонска революционна организация, те могат да бъдат положени единствено в случай че в този план залегнат концепциите, за които ние и НФСБ приказваме – наложително гласоподаване, гарантиране на фамилията като съюз сред мъж и жена, връщане на донаборната работа, както и просветителният ценз при гласуване”, разяснява Джамбазки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР