Броят на coworking пространствата в световен мащаб се очаква да

...
Броят на coworking пространствата в световен мащаб се очаква да
Коментари Харесай

Коуъркингът – от споделено пространство към споделено време

Броят на coworking пространствата в международен мащаб се чака да надвиши 25 хиляди през тази година, което ще е 42% растеж по отношение на 2019 година Най-големият мотор на растежа ще бъде корпоративният коуъркинг, защото фирмите се надпреварват да внедрят хибриден модел на работа.
Преди пандемията офисът беше място, където хората отиваха, тъй като трябваше. Срещите бяха онлайн, бюрата - начесто. Ковид-19 и рестриктивните мерки, подбудени от него, обаче трансформираха бързо това и сложиха офиса в конкуренция с отдалечената работа. Това от своя страна докара до повишаване на coworking (коуъркинг) пространствата. Според портал за споделени работни места броят им в международен мащаб се чака да надвиши 25 хиляди през тази година, което ще е 42% растеж по отношение на 2019 година И това може да е единствено началото на възхода на тези пространства.

Да работим сами дружно. И в случай че наскоро коуъркинг бе да работиш със съидейници в споделено пространство, то към този момент от физическо място се трансформира в метод на мислене. Споделеното пространство се трансформира в споделено време.

Коуъркинг пространствата на всички места по света се стремят към основаване на общественост, логичен контакт и шерване на хрумвания, креативност и продуктивност.
Реклама Милениалите - нормалните обвинени
Недоволни от формалните длъжностни характерности и несигурни за развиването на пазара на труда, милениалите избират предприемачество, започващи компании или работа на свободна процедура. Поколението даде подтик на коуъркинг революцията, защото това ги прави по-гъвкави, по-рентабилни, по-мобилни и по-общуващи. Те са моторът на споделената стопанска система, работата в мрежа и менторството. Милениалите заложиха на продуктивността пред тромавата политика на обичайния офис.
Вирусът, който проби имунното пространство на офиса
Ковид-19 проби имунното пространство на обичайния офис. Много международни разбори и изследвания потвърждават, че за фирмите към този момент не е елементарно да споделят на чиновниците си по какъв начин, къде и по кое време да работят.

Дейвид Соломон, основен изпълнителен шеф на финансовата компания Goldman Sachs, изиска всички чиновници да се върнат на цялостен работен ден в офиса, само че единствено половината са го " послушали ". Apple и Гугъл настояха за същото, макар че дадоха известна независимост на графици за работа от офиса единствено през част от седмицата, само че техните чиновници всеобщо недоволстваха. Синдикална гражданска война провокира и настояването на Илън Мъск всички чиновници на Tesla да се върнат в офиса.
Реклама
Изследване на Harvard Business School от март 2022 година демонстрира, че връщането на работното място на цялостен работен ден е малко евентуално. Според анализаторите ковид-19 е довел до непрекъсната и фундаментална смяна на типичното работно място, а хибридната работа се обрисува като непрекъснат вид за образуване на работата във компаниите. Изводът им е, че това е " най-хубавото от двата свята ", защото предлага на чиновниците по-голям баланс сред професионалния и персоналния живот, без да се тормозят, че ще бъдат изолирани от сътрудниците си. Компании обмислят предлагането на ваучери за потребление на споделено пространство, по този начин както дават ваучери за храна и други услуги.
Коуъркингът децентрализира фирмите
Все по-често фирмите употребяват коуъркинг пространства, с цел да децентрализират офиса и да " угодят " на чиновниците си. Повече от половината клиенти на един от водачите на пазара, Wework, още през 2021 година към този момент са огромни компании.

Microsoft, IBM и други колоси изпращат групи от свои чиновници да работят в коуъркинг пространства с вярата да покачат удовлетвореността им и да отворят нови благоприятни условия за работа в мрежа.

Големи компании като Pinterest, BP Plc, Dropbox и Fujitsu също демонстрираха по какъв начин пандемията промени метода, по който работят корпоративните централи, като възприеха хибридни модели на работа и употребяват коуъркинг пространства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР