Броят на чуждестранните туристи, посещаващи Испания през юли, за първи

...
Броят на чуждестранните туристи, посещаващи Испания през юли, за първи
Коментари Харесай

Чуждестранните туристи в Испания намаляват за първи път от години

Броят на задграничните туристи, посещаващи Испания през юли, за първи път спадна от едно десетилетие, сочат публични данни. Вероятно това е резултат от обстоятелството, че феновете на слънцето и морето избират по-евтини дестинации като Турция и Тунис.

Испания, където туризмът е към 10% от стопанската система, се радва на повишаване на интернационалните гости на градовете и плажовете си през последните години, частично заради опасения за сигурността в други известни слънчеви дестинации в Близкия изток и Северна Африка.

През предходната година страната изпревари Съединените щати и стана втората най-посещавана страна в света, след Франция, като броят на пристигналите през 2017 година беше 82 милиона, написа БГНЕС.

Броят на посетителите в Испания спадна с 4,9% до малко под 10 млн. през юли по отношение на същия месец на предходната година, демонстрират данни на националния статистически институт INE, което е първото понижение през основния летен месечен отпуск от 2009 година насам.

Броят на визитите на британците падна с 5.6%, като слабият паунд направи по-скъпо визитата на страни от еврозоната като Испания. Въпреки това британците остават най-големият брой туристи, които посещават Испания през юли.

Чуждестранните гости през първите седем месеца на годината набъбнаха единствено с 0,3% до 47 млн., спрямо двуцифрения растеж от 2016 година и 2017 година

Премиерът Педро Санчес подцени намаляването на броя на посетителите през юли по време на изявление с радио Cadena Ser, като сподели, че броят на идващите към момента са " исторически високи ".

От туристическия колос Тhomas Cook Т обявиха предишния месец, че налице е нарастване с 63% резервациите за Турция спрямо предходната година, като Анталия в този момент е най-популярното направление за английските туристи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР