Броят на чужденците, убити при нападенията срещу църкви и хотели

...
Броят на чужденците, убити при нападенията срещу църкви и хотели
Коментари Харесай

Ранените при нападенията в Шри Ланка чужденци вече са 39

Броят на чужденците, убити при нападенията против църкви и хотели в Шри Ланка през вчерашния ден - точно на католическия Великден - е повишен до 39, а на ранените - до 28, предават международните организации, като се базират на управляващите.

Сред жертвите са осем британци, петима индийци, трима датчани, двама австралийци, двама китайци, както и жители на Съединени американски щати, Япония и Португалия. Сред починалите са три от децата на датския милиардер Андерш Холш Поулсен, който е бил на почивка в Шри Ланка със своята брачна половинка Ане и четирите си деца.

Министърът на туризма на Шри Ланка Джон Амаратунга сподели, че неговото министерство работи в тясно съдействие с министерството на външните работи и дипломатическите представителства в страната за " да направи по този начин, че формалните процедури, свързани с жертвите, ще бъдат изпълнени колкото се може по-бързо ". " Правителството (на Шри Ланка) към този момент е предложило помощ на всички жертви, на засегнатите храмове, както и на хотелите, станали цел на вчерашните набези ", съобщи още той.

По думите му туристическият бранш и държавното управление на Шри Ланка вършат всичко по силите си, с цел да подсигуряват сигурността на намиращите се в страната туристи.

При общо девет бомбени офанзиви през вчерашния ден в Шри Ланка починаха общо минимум 290 души, а близо 500 бяха ранени, напомня АП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР