Броят на близнаците в България се умножава. Според доклад на

...
Броят на близнаците в България се умножава. Според доклад на
Коментари Харесай

Какво още не знаем за близнаците

Броят на близнаците в България се умножава. Според отчет на Националния статистически институт през 2016 година са регистрирани 1 129 случая на многоплодни раждания, което е с 20 случая повече в сравнение с през 2015 година При 1 113 от случаите са родени по две деца, при 15 - по 3, а при един - 4 деца.

С толкоз доста близнаци измежду нас през днешния ден е извънредно време да научим някои от най-интересните обстоятелства за тях.

Различни пръстови отпечатъци

Може би си мислите, че защото еднояйчните близнаци споделят съвсем една и съща ДНК, те също би трябвало да имат идентични пръстови отпечатъци. Е това не е правилно.

Отпечатъците не се генерират само въз основа на ДНК. Първоначално близнаците са с едни и същи пръстови отпечатъци, само че в интервала от 6-та до 13-та седмица от бременността, когато бебетата стартират да се движат, се образуват неповторими ръбове и линии върху пръстите на всеки близнак.

Социално държание в утробата

Учени, които учат близнаци в утробата, виждат, че те стартират да се обръщат един към различен още 14 седмици след бременността.



Те се гледат между тях и допират устните си и очите си. Учените споделят, че тези наблюдения водят до заключението, че общественото държание може да се появи още преди раждането.

40% % от близнаците измислят свои лични езици

Тези самостоятелни езици се образуват, когато две доста близки бебета се учат да приказват същински език дружно и естествено постоянно играят и споделят един с различен. “Езикът” се състои от обърнати думи и ономатопични изрази.



Това е по-често срещано измежду близнаците, защото те са по-склонни да се развиват с идентична скорост, явлението може спорадично да се случи сред две бебета, които не са близнаци. Създадените “езици” постоянно изчезват скоро след детството, откакто децата научат същинския език.

Защо близнаците имат огледални белези и кои дами са по-склонни да имат близнаци, разберете във видеото.

Четете още:

Майката, която напусна работа, с цел да пътува с щерка си

Мъже, правете това за майките на децата си

Колко е мъчно да бъдеш майка в България (видео)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР