Броят на безработните в света достигна рекордните 192,7 милиона души

...
Броят на безработните в света достигна рекордните 192,7 милиона души
Коментари Харесай

Безработните в света достигнаха рекордните 192,7 милиона души

Броят на безработните в света доближи рекордните 192,7 милиона души през 2017 година се показва в отчет на Международната организация на труда (МОТ).

В съпоставяне с 2016 година броят на безработните се е нараснал с 2,6 милиона, а нивото на международната безработица е 5,6%.

Според прогнозата на МОТ през 2018 година за първи път от последните три години се чака индикаторът за равнището на безработицата да спадне леко до 5,5%. През тази година броят на безработните в света ще остане на практика неизменен и равнището на индикатора ще се стабилизира, се отбелязва в отчета.

Но хората, които навлизат на пазара на труда нараства и общият брой на безработните ще остане постоянен -192 милиона души. През 2019 година нивото на безработица като цяло няма да се промени, макар че се чака броят на безработните ще се усили с 1,3 милиона души ", се споделя в отчета на МОТ.

И макар че международната безработица се стабилизира, дефицитът на достойните условия на труд остава необятно публикуван, световната стопанска система към момента не основава задоволително работни места, означават специалистите на организацията.

МОТ показва високата успеваемост на трудовите пазари в стопански развитите страни, където предвижда понижаване на равнището на безработицата с 0,2 процентни пункта от 5,7% през 2017 година на 5,5% през 2018 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР