Броят на безработните в съвременна Германия никога не е бил

...
Броят на безработните в съвременна Германия никога не е бил
Коментари Харесай

Безработицата в Германия през 2019 е била най-ниска от обединението

Броят на безработните в модерна Германия в никакъв случай не е бил толкоз невисок, съгласно оповестените през днешния ден държавни данни, представени от ДПА.

Средната годишна безработицата е била на ниво 3 % или 1.4 милиона безработни през 2019 година. Това е най-ниското ниво от обединяването на Германия през 1990 година, заяви през днешния ден федералната статистическа работа.

Службата регистрира също, че Европейски Съюз значително се е възстановил от финансовата рецесия през 2009 година, когато безработицата в света е била на рекордно ниво.

Тогава Международната организация по труда разгласи, че безработните в света са 212 милиона души или 6.6 % от популацията в трудоспособна възраст в света.

В най-новия си отчет организацията показва, че 188 милиона души са били безработни в целия свят през 2019 година.

Германският трудов пазар бе обиден от рецесията за малко. Леко покачване на безработицата имаше през 2009 година, показва немската статистическа работа в известие.

Безработицата в Европейски Съюз за септември 2019 година, последния интервал, за който има данни, е била 6.3 на 100 съгласно Европейската статистическа работа Евростат.

Само в Чехия безработицата е била по-ниска, в сравнение с в Германия - 2.1 на 100 по отношение на 3.1 на 100.

Испания и Гърция към момента се възвръщат от финансовата рецесия. В тези страни безработицата е била надлежно 14.2 на 100 и 16.8 %. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР