Броят на бежанците, опитващи се да влязат в ЕС, е

...
Броят на бежанците, опитващи се да влязат в ЕС, е
Коментари Харесай

След коронавируса ни чака друга атака! Надига се цунами от бежанци към нас

Броят на бежанците, опитващи се да влязат в Европейски Съюз, е повишен внезапно през май по данни на европейската гранична работа Фронтекс, съобщи ДПА.

През май са засечени близо 4300 неразрешени пресичания на границата по главните миграционни направления. Това е близо три пъти повече от нивото през април, означават уеб сайтове на медийната група " Функе ".

През април броят на идващите означи рекорден спад заради ковид. За интервала от януари до май са маркирани 31 600 незаконни пресичания на границата - спад от 6 на 100 по отношение на първите пет месеца на предходната година. Миграционният път през Турция и Гърция е бил най-активен по данни на Фронтекс. Граничната работа е отбелязала по него 12 700 случая от януари до май, с 28 на 100 по-малко от предходната година.
За същия интервал други 3700 бежанци са влезнали в Европа, достигайки до Испания през Мароко. Това е по-малко от половината от броя за същия интервал предходната година.
По други пътища цифрите за последните пет месеца са по-високи, в сравнение с предходната година. През Западните Балкани са минали над 6900 души, което е годишно покачване от над 50 на 100. През централната част на Средиземно море са минали 5500 души или близо три пъти повече по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР