Броят на бежанците, които са успели да се върнат в

...
Броят на бежанците, които са успели да се върнат в
Коментари Харесай

23 500 бежанци са се завърнали в Нагорни Карабах

Броят на бежанците, които са съумели да се върнат в Нагорни Карабах от Армения благодарение на съветски миротворци, надвиши 23 500 души. Това заяви съветското министерство на защитата в събота.

"Общо 23 514 бежанци са се върнали в домовете си в Нагорни Карабах ", се споделя в изказване на министерството.

Руските миротворци са ситуирани в зоната на спора в Нагорни Карабах според споразумениета, които съветският президент Владимир Путин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев и министър председателят на Армения Никол Пашинян реализираха в взаимно изказване за цялостно преустановяване на огъня на 9 ноември.

Руският миротворчески контингент е основан на 15-та обособена мотострелкова бригада на Централния боен окръг.

Руските наблюдателни пунктове са ситуирани по линията на контакт и към коридора Лачин, който свързва Нагорни Карабах с Армения. Щабът на миротворческата интервенция се намира в Степанакерт.

Припомняме, че Френският сенатприе документ, призоваващ държавното управление на страната да признае независимостта на южнокавказката област - алегорична територия както за Азербайджан, по този начин и за Армения - с 305 гласа "за " и единствено един глас "против ". Резолюцията не е правно обвързваща.

Тя надали ще бъде подкрепена от държавното управление. Документът предстоящо бе приветстван от Армения и подложен на критика от Азербайджан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР