Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в

...
Броят на бежанците, които искат да влязат в Германия, в
Коментари Харесай

Олаф Шолц настоя за ограничаване на броя мигранти, които влизат в Германия

Броят на бежанците, които желаят да влязат в Германия, сега е прекомерно висок. Това съобщи Германският канцлер Олаф Шолц пред немската Редакционнецсверк Дойчланд (RND), оповестява " Дойче веле ". От думите му излиза наяве, че Берлин се стреми да ограничи тази наклонност с по-строг граничен надзор и пакет от разнообразни ограничения.

Той разгласи, че ще разиска " еластичен таван " по време на среща с високопоставени чиновници на Германия през ноември.

Шолц уточни още, че Берлин е изискал от. Той акцентира, че държавното управление му е " изцяло единодушие по отношение на прекъсването на противозаконната миграция към Европейския съюз " и добави, че " това може да стане единствено дружно и със взаимност. Германия ще направи всичко допустимо, с цел да помогне. "
 Германия, Полша и Чехия основават работна група за незаконната миграция
Германия, Полша и Чехия основават работна група за незаконната миграция

Полицeйските сили в трите страни ще работят дружно за битка с незаконната миграция

Немският канцлер означи още, че " обстановката не може да остане такава, каквато беше: над 70% от всички бежанци, идващи в Германия, не са били регистрирани преди този момент, макар че на процедура съвсем всички те са били в някоя друга страна от Европейския съюз ".

" В тази връзка ние от дълго време поддържаме напъните за отбрана на външните граници на Европа и продължаваме да прилагаме спомагателни ограничения за защита на границата с Австрия. С Швейцария и Чехия се договорихме за общи патрули ", изясни той.

По данни на " Билд " през първите седем месеца на тази година броят на неразрешените влизания в Германия се е нараснал с 51% в съпоставяне със същия интервал на 2022 година Така е достигнал 43 815 души. На границата с Полша са засечени 14 303 противозаконни прекосявания което бележи 143,7% нарастване по отношение на предходната година. Шолц прикани управляващите във Варшава да не позволяват проникването на мигранти в Германия.
 Повишено напрежение сред Германия и Полша поради визовия скандал
Повишено напрежение сред Германия и Полша поради визовия скандал

Канцлерът Шолц желае гранични инспекции, а полският външен министър упрекна Берлин в интервенция в изборите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР