Броят на бебетата, родени във Франция през януари, е спаднал

...
Броят на бебетата, родени във Франция през януари, е спаднал
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Невиждан срив на раждаемостта във Франция

Броят на бебетата, родени във Франция през януари, е понижен с 13%, което е най-големият спад от 45 години, който статистиците свързаха с пандемията от ковид, оповестява "Франс прес ".
53 900 бебета, родени през януари 2021 година, спрямо 62 180 през януари 2020 година, са заченати при започване на първата национална обсада, наложена от Франция през март 2020 година, с цел да спре разпространяването на COVID-19.
Националната статистическа работа INSEE означи, че "контекстът на здравна рецесия и голяма неустановеност може да е обезкуражил двойките да продължат да раждат или да ги е предиздвикал да отсрочат родителския си план за няколко месеца ".
"Съображенията, свързани с възможното предаване на вируса от майката на новороденото, също може да са изиграли роля ", прибавиха от INSEE.
През 2020 година броят на ражданията във Франция е понижен до най-ниското си равнище от Втората международна война, като са родени 735 000 деца.
INSEE означи, че част от спада явно не е обвързван с пандемията, като се има поради, че множеството деца, родени през 2020 година, са били заченати преди COVID-19 да стартира да се популяризира по света при започване на 2020 година
"Но фактът, че спадът през януари 2021 година е най-силен от края на бейби взрива и че той последва към този момент видим спад през декември 2020 година, оставя малко подозрение по отношение на значимата роля, която изигра подтекстът на пандемията ", акцентират още от френската статистическа работа.
Следващите месеци ще покажат дали спадът на ражданията, регистриран през декември и януари, е бил "изолиран феномен при започване на пандемията " или "началото на по-устойчива наклонност ".
През 2020 година раждаемостта във Франция е спаднала до 1.84 деца на една жена, спрямо 1.86 през 2019 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР