Броят на автомобилите на природен газ, които се движат по

...
Броят на автомобилите на природен газ, които се движат по
Коментари Харесай

Скания с 9 модела на метан в Каталога на NGVA Europe за 2019 г.

Броят на колите на природен газ, които се движат по европейските пътища, надвишава 1.4 милиона, регистрира последният отчет на Асоциацията за транспортни средства с естествен и био газ (NGVA Europe) за 2019 година. Зарядната инфраструктура е добре развита и поддържа мрежа от 3665 горивни станции за сбит природен газ и 214 бензиностанции за полутечен природен газ. Както автопаркът, по този начин и мрежата от станции непрекъснато се уголемяват в цяла Европа, показват още от асоциацията.

Компресиран или полутечен (CNG или LNG), природният газ е главно метан, който от ден на ден се създава от възобновими източници, под формата на биометан и синтетичен природен газ. Природният и възобновим метан може да се смесва без ограничаване, като по този метод се реализира последователно и гъвкаво прекосяване към въглероден неутралитет, т.е. към нулеви излъчвания на въглероден диоксид. Това значи, че CNG и LNG технологиите могат да понижат излъчванията на парникови газове с до 95%, което съставлява значим актив за околна среда и промишлеността, пресмятат основателите на отчета.

Шведският производител участва с 9 свои модела камиони и рейсове на метан в Каталога за 2019 година на NGVA Europe за колите на природен газ. Каталогът включва съпоставими данни и обстоен обзор за доходност и успеваемост на 68 автомобила, налични на европейския пазар - 23 леки автомобила, 11 леки търговски транспортни средства, 13 камиона и 21 рейса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР