Броят на арестуваните във Франция заради протеста на жълтите жилетки

...
Броят на арестуваните във Франция заради протеста на жълтите жилетки
Коментари Харесай

Хиляди арестувани заради поредния протест на жълтите жилетки

Броят на задържаните във Франция поради митинга на " жълтите жилетки " към този момент е над 1550 души, сподели френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, съобщи БГНЕС. По думите му това е " самобитен връх ".
" Никога в Париж не са арестувани толкоз доста хора ", акцентира министърът. Само час по-рано той заяви, че в цялата страна са арестувани 1385 души, само че посочи, че техният брой неизбежно ще нарасне.
Министърът на вътрешните работи съобщи, че с помощта на по-гъвкавия метод на потребление на полицията и жандармерията са реализирани по-добри резултати. Той означи, че правоохранителните органи са работили сполучливо при поддръжката на бронирана техника, " която от дълго време не се е употребила във френската столица ".
Кастанер призна, че вчерашният ден е бил сложен и под напрежение, имало е доста произшествия в страната и в Париж. " Но в това време са регистрирани доста по-малко потърпевши и по-малко принуждение ", сподели той.
Според френското Министерство на вътрешните работи в митингите през вчерашния ден (8 декември) са взели участие 125 000 души. 10 000 от тях са били в Париж. Общо 118 протестиращи са ранени и 17 – измежду полицията и жандармерията, разгласи Кастанер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР