Броят на антителата не е важен, а клетъчният имунитет. Това

...
Броят на антителата не е важен, а клетъчният имунитет. Това
Коментари Харесай

Топ имунологът Петрунов: Няма смисъл от тестове за антитела, важен е клетъчният имунитет

Броят на антителата не е значим, а клетъчният имунитет. Това съобщи пред Българска национална телевизия имунологът акад. Богдан Петрунов.

„ Хората няма смисъл да вървят да си тестват антителата, това нищо не може да им каже, защото огромна част от антителата не са функционални, т.е. не са обезвреждащи антитела “, сподели акад. Петрунов.

Академикът разясни, че антителата единствено демонстрират, че организмът им е имал контакт със съответния вирус и не би трябвало да ги успокоява огромното количество антитела в организма.

„ Никой, прекарал вируса, няма антитела след 8-ия месец “, разяснява акад. Петрунов.

По думите му към 3,5% от хората по света не могат да се разболеят или доста мъчно се разболяват заради това, че имат доста високо равнище на обособяване на интерферон.

Той е безапелационен, че смесването на ваксини от разнообразни типове е погрешно. Убеден е, че всеки, който е с първа доза на „ Астра Зенека “, би трябвало да си постави и втората.

Случаите на тромбози при оксфордската ваксина са толкоз малко, че са в % на предвидимата здравна процедура, сподели още учен Петрунов.

Имунитетът се гради освен на база антителата, а главно се гради на клетъчния имунитет, тъй че в случай че те имат добър клетъчен имунитет , няма проблем. Те умерено могат да се ваксинират.

Около 8-10% от хората не реагират вярно на имунизацията, не построяват имунен отговор към ковид.

Имунитетът е за към година, само че през това време имунизираните не престават да заразяват другите и по тази причина би трябвало да съблюдават ограниченията, изясни акад. Богдан Петрунов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР