Броят на американците, подали заявления за помощи при безработица, е

...
Броят на американците, подали заявления за помощи при безработица, е
Коментари Харесай

Над 30 млн. американци останaха без работа в последните 6 седмици

Броят на американците, подали заявки за помощи при безработица, е повишен с 3,84 млн. през седмицата до 25 април, сочат данни на министерството на труда на Съединени американски щати, представени от Си Ен БИ Си.

Икономистите, интервюирани от Dow, предвидиха 3,5 милиона заявки за тази седмица

Това е най-ниското равнище на новите молби от 21 март насам, само че също е над предстоящото и с него общият брой на останалите без работа през последните 6 седмици доближи 30,3 млн. души. Това приказва, че Съединени американски щати са изправени пред една от най-тежките рецесии със заетостта в своята история.

Заявленията доближиха рекордните 6,87 млн. през втората седмицата до 28 март и от този момент насам вървят надолу. Данните за миналата седмица бяха ревизирани нагоре с 15 000 броя до 4,4 млн. заявки.

Проблемите в пазара на труда отразяват срутва на икономическата интензивност в страната, като през вчерашния ден американското министерство на търговията заяви, че брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати се е свил с 4,8% през първото тримесечие на годината. Анализаторите обаче чакат тази стойност да бъде ревизирана надолу и предвиждат невъобразим в историята стопански срив през второто тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР