Броят на американците, подали молби за помощи при безработица през

...
Броят на американците, подали молби за помощи при безработица през
Коментари Харесай

Все повече американци искат помощ при безработица

Броят на американците, подали молби за помощи при безработица през предходната седмица, се е повишил до най-високото си ниво от близо осем месеца, заяви Асошиейтед прес, цитира Българска телеграфна агенция.

Молбите за помощи са се нараснали с 9000 до 244 000, заяви министерството на труда на Съединени американски щати. Тези данни изненадаха икономистите, които чакаха броят на молбите през предходната седмица да не се промени, отбелязва ДПА.

Средният четириседмичен брой на настояванията за помощи при безработица е индикатор, който не се трансформира толкоз доста, само че в този момент също се покачва - от 232 500 на 235 500 молби.

През предходната седмица американското министерство на труда разгласи, че през юни в Съединени американски щати са основани 372 000 нови работни места. Това е ненадейно покачване, само че съответстващо на развиването на пазара на труда в Съединени американски щати през предходните два месеца, написа АП.

Агенцията напомня, че за четвърти следващ месец безработицата в страната е на рекордно ниското ниво от 3,6 %, покрай най-ниското й равнище от 50 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР