Броят на американците, определящи се като бели, е намалял за

...
Броят на американците, определящи се като бели, е намалял за
Коментари Харесай

Броят на белите американци в САЩ намаля за пръв път

Броят на американците, определящи се като " бели ", е намалял за пръв път в историята на страната, демонстрира последното броене от предходната година, което демонстрира една страна с по-разнообразно и по-градско население, в сравнение с преди 10 години, съобщи Франс прес.

" Бялото население остава най-голямата расова или етническа група в Съединени американски щати ", прецизира американския статистически институт. Делът им обаче е намалял с 8,6 на 100 от 2010 до 2020 година, за пръв път от началото на преброяванията през 1790 година. Общо те са били 204 милиона, или 61,6 на 100 от популацията, в съпоставяне със 72,4 на 100 преди едно десетилетие.

Освен демографските промени, данните са били повлияни от прецизирането на въпросите по тези тематика, както и от потреблението на нова методология спрямо 2010 година, означи на презентация през вчерашния ден Никълъс Джоунс, представител на статистическия институт.

Делът на афроамериканците остава постоянен, към 12,4 на 100 от популацията. Броят на азиатците обаче е повишен, достигайки 20 милиона (6 на 100 от популацията на САЩ). Населението с латиноамерикански корени е достигнало 18 на 100, а американските индианци са 1,1 на 100 от популацията на Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР