Броят им се е увеличил със 77% спрямо април, според

...
Броят им се е увеличил със 77% спрямо април, според
Коментари Харесай

Осезаем ръст на обявите за работа през май

Броят им се е нараснал със 77% по отношение на април, съгласно JobTiger

Нивото на предложение на работа последователно се приближава до това преди COVID-19
(снимка: CC0 Public Domain)

С последователното възобновяване на стопанската система след карантината се следи забележителен растеж в броя на оповестените разгласи за работа, оповестиха от кариерния уебсайт JobTiger.

Публикуваните разгласи през месец май са нарастнали със 77% по отношение на април. Все още не може да се приказва за цялостно възобновяване – този брой е с 39% по-малък от месец май на 2019 година, само че темпът на повишаване е незабравим.

Изменението на оповестените разгласи във всички сфери на активност е позитивно. При най-силно потърпевшите в резултат на COVID-19, например бранш „ Хотелиерство и ресторантьорство ”, растежът е най-голям – с цели 190% през май по отношение на април.

Ръстът на обявите в бранш „ Хотелиерство и ресторантьорство ” е най-голям
(източник: JobTiger)

От новопубликуваните позиции преобладаващи са тези за работа в заведения за хранене, като това е разбираемо поради идните летни месеци и облекчаването на в началото наложените ограничения за навестяване на заведения за хранене.

С доста огромен растеж са и предложенията за работа в областта на изкуство и дизайн – със 150%.

Нивото на предложение на работа последователно се приближава до това преди COVID-19, само че към момента е много под присъщото за този интервал от годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР