Броят и мащабът на ракетните удари по цели в Киев

...
Броят и мащабът на ракетните удари по цели в Киев
Коментари Харесай

Москва засилва ракетните удари по Киев

Броят и мащабът на ракетните удари по цели в Киев ще бъдат увеличени в отговор на каквито и да е терористични офанзиви или бойкот на съветска територия. За това предизвести представителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков, представен от ТАСС.

Той заяви, че тази нощ ракета с морско изстрелване " Калибър " е поразила Жулянския машиностроителен цех " Визар " в покрайнините на украинската столица. Унищожени са цехове за произвеждане и ремонт на зенитно-ракетни комплекси.

По данни на Конашенков от началото на " специфичната военна интервенция " в Украйна съветските сили са унищожили 132 самолета, 105 хеликоптера, 456 безпилотни летателни апарата, 2213 танка и други бронирани транспортни средства.

Той съобщи, че през последната посредством въздушни удари съветските войски са отстранили седем противников обекта, в това число тактическа ракетна установка " Точка-У " и краткотрайна база на украинско националистическо формирование.

Конашенков заяви и че комплекс С-400 е свалил в Черниговска област украински хеликоптер Ми-8, който преди този момент атакувал обитаемо място в Брянска област в Русия.

По последна информация на съветското Министерство на здравеопазването пък осем души са били ранени при обстрела на Брянска област. Петима от тях са ​​в болница, като двама са в тежко положение.

По-рано беше обявено, че през нощта в украинската столица са били регистрирани няколко мощни детонации.

В сряда Русия заплаши да удари командните центрове на Украйна, откакто съобщи, че Украйна е нападнала съветска територия.
ТЕМА преди 3 часа 801 преди 4 часа 1407 преди 5 часа 1546
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР